Stekenjokks vidder får besök av klassiska Porsche 911:or

Om man älskar bilar är resan alltid målet. Häng med vår spionfotograf Andreas Mau upp på Sveriges högst belägna asfalterade väg med ett fantastiskt gäng gamla Porsche 911:or.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Egentligen var den här resan planerad till 2020 men som så mycket annat fick den ställas in.
Vi tog dock nya tag våren 2021 och planeringen satte i gång. Vildmarksvägen och Stekenjokk skulle det bli och kombinationen av Porsche och luftkyld var ett villkor. Snabbt kom arbetsnamnet att bli: Luftgekühlt 2021 Stekenjokk.
Men vilka skulle vi bli, och vilka hade tid att följa med? Dessutom med covid-19 fortfarande härjandes i landet så krävdes ju antingen vaccinering, antikroppar eller ett negativt test för att minska risken av att smitta någon.
En förfrågan gick ut bland lämpliga luftkylda kandidater och efter några avhopp mot slutet så blev vi ändå sex gamla 911:or från Ljusdal i söder till Boden i norr. Och sedan blev även en katt inbjuden bland hermelinerna, en Volkswagen Multivan. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!