Foto: Martin Öberg

Svenska klassiker: "Tjorven", Saab 99 Turbo och Volvo 145

En brevbärares mardröm, en Svensson-kombi och bilen som populariserade ordet turbo. Vi träffar tre entusiaster med tre historiska bilar som har väldigt lite annat gemensamt än sin nationalitet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sällan har en så märklig trio skådats på en svensk väg. En Tjorven postbil från Kalmar Verkstad ligger tätt bakom en vinröd 

Volvo 145 med takräcke, följd av en nattsvart Saab 99 Turbo som stressar och vill köra om. Det är en syn som bränner fast på hornhinnan i dag, när det står 2017 i kalendern och de flesta inte känner till någon annan Tjorven än karaktären i Saltkråkan, och inte har en aning om att den där svarta Saaben var en bidragande faktor till att de förmodligen haft en dammsugare med ordet turbo i namnet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!