Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av Tesla Model Y Long Range Dual Motor

En rymlig och praktisk Tesla utan fladdrande måsvingar och prislapp långt över en miljon – ja, det är precis vad många elbilister har gått och väntat på och nu är den här. Är det här Teslan alla ska ha?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Som vanligt, när det gäller Tesla, har väntan varit lång. Först visas den nya bilen, sedan händer… ingenting. Och efter lång väntan händer… ingenting. Sedan, helt plötsligt, smäller det till och vi översvämmas av bilar. Model Y premiärvisades redan våren 2019 och har försenats i flera omgångar, delvis beroende på att Tesla inte har fått igång fabriken i Berlin som ska bygga den Y-bilar som ska säljas i Europa. 

Nu har det smällt till ändå. Teslas leveransdepå i Trosta i närheten av Arlanda är fullkomligt översvämmad av fabriksfärska Model Y-bilar och det kan vi tacka Kina för. I väntan på att Berlin-fabriken ska komma igång har Tesla bestämt sig för att skeppa bilar från Shanghai till Europa och den första skeppslasten kom hit i slutet av augusti och en till är på väg. Den som beställer en Model Y Long Range Dual Motor nu kan få den redan innan september månad är slut medan den som vill ha Performance-modellen får vänta till början av nästa år.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!