M3 har alltid varit något av det hetaste i bilvärlden, oavsett om det varit 1990-, 2000- eller 2010-tal. Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Triss i BMW M3 – vi kör E36, E46 och E92

E30-generationens BMW M3 blev en braksuccé och en omedelbar klassiker. Att följa i de fotspåren kan inte ha varit lätt, men här är tre bilar som har gjort just det. Följ med när vi tar tempen på BMW M3 E36, E46 och E92.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag stod och hängde över axeln på min storebror som härskade över familjens enda dator med internetuppkoppling. Året var 1998. Med ett 56 K-modem och Altavistas hjälp hade han hittat fram till BMW-entusiasternas egen hemsida bmwpower. se där han lärde sig allt om hur man skulle göra för att skruva isär och ihop en BMW 325i Coupé. Just en sådan, av 1992 års modell, hade han precis köpt som sin första bil och nu skulle all tid och alla pengar komma att läggas på ombyggnaden med stort O. Med Minidisc-spelaren fulladdad med varsamt Napster-nerladdade Foo Fighters-, Incubus- och Spin Doctors-låtar skruvades det vilt på den stackars BMW:n.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!