Håller nya Volvo V70 måttet? Sveriges folkvagn nummer ett har bytt skepnad, vi tar pulsen på landets nya kombi mot Audi A6, BMW 5-serie och Volkswagen Passat.

Allemansrätten

Test av kombibilarna Audi A6, BMW 5-serie, Volvo V70 och Volkswagen Passat

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant med den ny 2,8 liter stor V6-motor slår verkligen an på känslosträngarna. Härlig balans och kraft tillsammans med rivigt temperament gör helheten. På minuskonton ett stötigt sportchassi (S-line) som dock gör bilen optiskt attraktiv.

BMW 5-serie Touring

Touring-konceptet på 5-serien är populär i Sverige, det är tydligt att Sverige är ett riktigt kombiland. Att välja BMW innebär att man får sämre lastfunktion till förmån för mer flärd. På landsvägen är 525i solid rakt igenom, men vi retar oss på den nervösa styrningen.

 

Volvo V70

Inte alls någon promenadseger för Volvo V70, tvärtom. Kompetensen ligger i bilens funktion som just kombi, inte i att charma föraren med alerta och aktiva körupplevesler. Bra komfort, praktisk att lasta. Nackdelen är bensintörst, men hybridteknik är på väg!

Volkswagen Passat Variant

Rapp och kvick, men det räcker inte till. Mot Audi, BMW och Volvo kommer VW till korta trots det GTI-lika busbeteendet i kombination med fullvuxen VW-filosofi. I älgtestet sviker Passat 2,0 FSI Turbo med sportchassi, här behöver VW-teknikerna komma fram med en ny lösning!

Ladda ner: 0715_test_volvov-70-audi-a6_bmw-5_vw-passat.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!