Kombiklunga

Arbetshäst i folkhemmet

Volvo V70 140/170 hk jämförs med Audi A6, Mitsubishi Galant, Opel Omega, Saab 9-5, Subaru Outback och Volkswagen Passat

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volvo V70 2,4 (140 hk)

Den billigaste ”riktiga” Volvon är en komplett kombibil först efter ett antal tillvalspaket Långfärdskomforten är ypperlig. Bagageutrymmet kan inte mäta sig med Opel Omega men ståtar med finesser. Bärkassehållaren för 900 kronor är en vardagsnyttig lösning man använder ofta. Synd bara att den inte är standardutrustning som till exempel de infällbara nackskydden. Den omsorgsfullt uppbyggda karossen väger drygt 1 600 kg. Tungt. Det gör bilen trögflyttad med den lilla 140-motorn. Samtidigt har maskinen en bra bottenstyrka och en mycket mjuk gångkultur. Bilen är mer än tillräckligt snabb, faktum är att det är få bilar som det är lättare att bli fartblind i. För den som inte vill betala för ett rivigt temprament är detta det bästa valet av de två ”billiga” V70-modellerna. Det är också den bästa kombibilen just nu i våra ögon. Säkerheten, andrahandsvärdet, komforten och utrymmena talar för Volvo V70 2,4.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!