Nio olika kombibilar. Vilken är bäst i respektive klass?

Bästa familjekombin samt golfklasskombin

Test av Ford Mondeo, Saab 9-3, VW Passat, Volvo V70, VW Golf Variant, Volvo V50, Ford Focus, Skoda Octavia och Kia cee´d

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Bästa familjekombin

Nio kombi i stortest. Klarar favoriten Volvo V70 en match mot nya, superrymliga Ford Mondeo?

Ford Mondeo 2,0

Ford Mondeo har växt i storlek och bär sin nya ytterrock med glans. Bra ekonomi, stort lastutrymme, fina vägegenskaper. Ändå känner vi en tveksamhet inför Mondeo när vi skärskådar materialfinishen.

Saab 9-3 1,8t BioPower

Saab 9-3 är en trevlig bil med bra miljösamvete. Synd bara att den är så dyr. 249 900 kronor tycker vi är en ganska saftig prislapp. Det ska till att man uppskattar turbomotorn för att motivera prisnivån.

Volkswagen Passat 2,0 FSI 4Motion

Vi gillar Volkswagen Passat mer än poängen skvallrar om. En framhjulsdriven version hade fått mer poäng. Fyrhjulsdriften kostar pengar i inköp, värdeminskning och drift. Dessutom lät den illa.

Volvo V70 2,5T

Volvo V70 klarade av att mäta sig mot konkurrenter i övre mellanklassen i TV 15/2007. Nu vet vi att den också kan mäta sig mot något billigare modeller från volymtillverkare. Volvos värde ligger i jämnheten. Bilen faller inte igenom på någon punkt – den är en bra kombi, en skön landsvägsvagn och säker familjebil. Ekonomin och bränsleförbrukningen är en baksida. Volvo V70 2,0F är svaret på den invändningen.

 

Bäst i golfklassen

Kan Volkswagen Golf Variant återta ledarskapet i sin egen klass?

Volkswagen Golf Variant TSI

Golf Variant kommer att bli en bästsäljare – med all rätt. Den erbjuder det som en vanlig familj behöver. Gamla mellanklassen har ju blivit för stor, det här räcker. Men Focus vinner på miljöprofilen.

Volvo V50 1,6D

Volvo V50 är en trevlig bil som det är lätt att trivas med. Men priset är omotiverat högt. V50 1,6D lider av att motorn är bullrig och drar aningen för mycket för att kvalificera V50 för miljörabatt.

Ford Focus 1,8 FlexiFuel

Focus var en vinnare när den testades förra gången (TV 4/07) och är det i än högre grad när miljörabatten hjälper upp ekonomin. Bra utrymme, anständig komfort och ”pigg” på vägen.

Skoda Octavia 2,0 TDI

Jumboplats i lilla klassen. Men välj bort fyrhjulsdrift (om du inte behöver den) och ta en titt på etanolmotorn som kommer snart. Octavia är absolut en modell att räkna med – med rätt bestyckning.

Kia cee´d CRDi

Kia Cee´d imponerar. Kombin är rymlig, har en tyst och smidig dieselmotor med låg förbrukning. Dålig sikt stör. Service är relativt dyrt, men å andra sidan slipper man reparationsräkningarna under många år.

Ladda ner: 0721_test_familjekombi-golfklasskombi.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!