Bensin vs Diesel

Bensin vs Diesel

Test av Audi A4 1,8 T quattro, Audi A4 2,0 TDI quattro, BMW 320i, BMW 320d

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Audi A4 1,8T quattro

Audi A4 i bensinutförande har påtagligt högre milkostnad än 2,0 TDI. Välj bensinversionen bara om du lider av allergi mot dieselknatter. Bortsett från det är A4 1,8T en trygg, bekväm och råstark bil som väl klarar en jämförelse med BMW 320i.

Audi A4 2,0 TDI quattro

Audi A4 2,0 TDI är det smarta valet ur ekonomisk synvinkel. Välj framhjulsdrivet så blir det billigare, välj quattro om du vill köra spårsäkert vintertid. Tidigare har 2,0 TDI vunnit vårt "vanliga" test genom att vara jämnbra i allt.

BMW 320i

BMW 320i tillhör testlagets favoriter. Form och funktion samspelar på ett imponerande vis. Enda nackdelen torde vara att bakhjulsdriften inte är idealisk vintertid, trots antisladdsystemet. Det kan bli sladdrigt när snön har fallit.

BMW 320d

320d är ingen vinnare. Motorn är det inget fel på, och bilen är en mycket behaglig milätare utan större brister. Men ett prispåslag på 34 000 kronor är svårt att motivera om man inte tillhör tjänstebilsförarnas skara eller kör över 3 000 mil per år.

Ladda ner: tv0705_bensin_diesel.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!