Fyra cabbar på rad – Audi, BMW, Saab och Volkswagen

Cabbey Road

Test av Audi A3 cab, BMW 1-serie cab, Saab 9-3 cab och VW Eos

Audi A3 1,8 TFSI

A3 har klarat takkapningen fint. Chassit har behållit sin vridstyvhet och oavsett om det handlar om kurviga vägar i Roslagen eller raska dagsetapper på Autobahn bjuder den på en skön köruplevelse. Sufflett fällningen går snabbt och då den inte påverkar bagageutrymmet är A3 alltid redo för fällning.

Saab 9-3 2,0t BioPower

9-3 cabriolet ger inte ett fullt lika vridstyvt intryck som Audi och BMW, men fullt i klass med bilar i samma storleksklass. 200 hästars turbofyra och automatlåda ger avspänd glidarkänsla och likt de täckta versionerna är avvägningen mellan komfort och sport utmärkt. I fällt läge stjäl suffletten en hel del bagageutrymme.

Se testet på TV-TV

 

BMW 120i

Med taket intakt är BMW 1-serien spettstyv och glädjande nog har karossens integritet bibehålltis även utan tak. Chassimässigt är körglädjen på topp, men motorn får slita ont för att hänga med de övriga och då påverkas bränseförbrukningen klart negativt. Minsta baksätet i testet men riktigt dragfritt i upp till 80 km/h.

VW Eos 2,0 FSI Turbo

Eos har två egenskaper som gör den unik i den här samligen. För det första har den plåttak, för det andra finns Eos bara som cabriolet. Det senare märks genom genomtänkta detaljer som det uppfällbara turbulensskyddet som fälls upp ur rutramen. Med taket uppe är bagageutrymmet riktigt rymligt.

Ladda ner: 0812_cabtest_saab-a3_bmw-1_saab-93_vw-eos.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!