Foto: Patrik Lindgren

Fyra nya småbilar

Småbil. Det är väl inget att ha, tänker du. Tänk om säger vi – de har blivit så mycket vuxnare och bättre. Vi testar nya Ford Fiesta, Nissan Micra, Suzuki Swift och Volkswagen Polo.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I testet ingår följande bilar:

Ford Fiesta Titanium 1,0T EcoBoost 100 hk

Nissan Micra IG-T 90 Tekna

Suzuki Swift 1,0 T 112 hk Inclusive-paket

Volkswagen Polo 1,0 TSI 95 hk

Några kommentarer om bilarna

Ford Fiesta

Ford har verkligen vridit och vänt på nya Fiesta och det har vi klagat på tidigare, bland annat den förvirrade förarmiljön, är avgjort mycket bättre. Bilen känns vuxen och beter sig som en större bil. Absolut bäst vägegenskaper bland dessa fyra. Hög säkerhetsnivå.

Nissan Micra

Nya Nissan Micra känns ljusår mer gedigen än den tidigare, ganska pappiga känsla som förra generationen förmedlade. Snygg, uppkäftig design och bra säkerhet, men varför satsade man inte på en bättre motor? Denna trepip känns ociviliserad jämfört med övriga.

Suzuki Swift

Suzuki Swift ansågs vara bästa köp i det förra testet av småbilar, men då fanns inte Fiesta, Polo eller Micra. Swift står sig dock väldigt bra trots sin ringa storlek. Motor och mildhybridsystem fungerar bra. Det är egentligen bara komforten som inte riktigt hänger med.

Volkswagen Polo

Alla de andra tre känns som om man verkligen jobbat med dem och förnyat dem. Det kan vi inte säga om Polo som förutom att ha vuxit inte känns som om den tillför något nytt. Försiktigt förändrad. Motorn är en riktig pärla, bäst i klassen. Men vad hände med antisladdsystemet?

 

Ladda ner: 1724-test-smabilar-fiesta-micra-swift-polo.pdf

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!