Bruksbilar för vanligt folk.

Fyrhjulsdrift för folket

Test av Jeep Compass Sport, Mitsubishi Outlander, Skoda Octavia Scout och Suzuki SX4

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jeep Compass Sport

Långt i från äkta Jeep-känsla men ändå okej, funktionell och oöm bil för de som söker imagen. Permanent fyrhjulsdrift som fungerar bra. Sämre styrprecision och detaljer som känns mer än onödigt pappiga. Priset kan locka, men det finns bättre bilar för pengarna.

Skoda octavia scout

En foträt och vettig kärra som duger till det mesta familjen på landet kan behöva för att ta sig fram. Bra som dragbil och okej på långfärd. Snudd på lyxutrustad för pengarna, men känslan av en slags Audi Allroad i budgetversion vill aldrig riktigt gå ur bilen.

 

Mitsubishi Outlander

Bra både i tärrängen och på vägen. Outlander är väl sammansatt och har finurliga finesser. Dieselmotorn klen på låga varvtal, i övrigt inte mycket att klaga på. Bra resultat i alla grenar. Outlander blev en omtyckt ”redaktionsbil”.

Suzuki SX4

Överraskande bra fyrhjulsdrift och skojfrisk att köra. Piffigt formgiven som skiljer sig från mängden. Råbarkad småbil för den som prioriterar framkomlighet och inte har behov av en suv. Stötig fjädring och bullernivå drar ner betyget.

Ladda ner: tv0707_comp_out_scout_sx4.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!