Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

1, 2, 3... 4 laddhybrid-suvar i test

En laddhybrid-suv med stora innerutrymmen, möjlighet till sju sittplatser och rimlig prissättning – låter det som den svenska drömmen? Kanske, vi ställer Kia Sorento Plug-in Hybrid mot laddhybridernas gigant Volvo XC60 Recharge T6 och nykomlingarna Ford Kuga Plug-in Hybrid och Seat Tarraco e-Hybrid för att se om den kan bli Sveriges nya favorit.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Ford Kuga 2,5 Plug-in Hybrid 225 hk Titanium
  • Kia Sorento 1,6 T-GDi Plug-in Hybrid 265 hk AWD Aut Advance
  • Seat Tarraco 1,4 e-Hybrid 245 hk DSG6 FR
  • Volvo XC60 Recharge T6 AWD Inscription Expression

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Skulle du ha en rymlig ladd­hybrid med fyrhjulsdrift så var det en Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid du skulle ha. Skulle du ha en bra och rymlig laddhybrid med fyrhjulsdrift så hänvisades du däremot till någon av Volvos laddhybridmodeller och hamnade också i en helt annan prisklass. Det var den bistra sanningen under flera år, men så är det inte längre. Outlander är på väg bort och även om den har hittat hem hos många bilköpare så kommer testlaget inte att sakna den.

Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!