Foto: Glenn Lindberg

Laddhybrider: BMW mot Volvo och Mercedes

Det här är inte de bästa laddhybriderna på marknaden, det kan vi avslöja redan nu. Men kanske dessa fyra bilar är de man helst vill ha. BMW 330e är nyast i lyxhybridsegmentet och tillsammans med syskonet 530e xDrive ställs den nu mot dieselhybriden Mercedes E 300 de och fyrhjulsdrivna Volvo V60 T8 Twin Engine.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I testet ingår följande bilar: BMW 330e Connected • BMW 530e xDrive Connected • Mercedes E 300 de SE Edition • Volvo V60 T8 Twin Engine Momentum.

Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt laddhybridägande för minsta möjliga peng ska du titta på Kia Optima Plug-in Hybrid, Volkswagen Passat GTE eller Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid. Men hur kul är det? Vi kan ju inte alla sitta och åka runt i en framhjulsdriven tjänstebilskombi eller en vinglig suv med 1990-talskänsla. Det finns alternativ som möjligtvis inte ger ett lika billigt bilägande, men som ger desto mer tillbaka för den som vill lite mer med sitt bilägande. Några av de alternativen har vi här: BMW 330e, BMW 530e, Mercedes E 300 de Kombi och Volvo V60 T8 AWD Twin Engine.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!