Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Lagom är bäst – 4 bensindrivna småbilar i test

När alla bilar blir större, tyngre och dyrare är småbilar inte längre småbilar. De är lagom. Men vilken småbil är mest lagom? Vi testar billiga Dacia Sandero Stepway, moderna Hyundai i20 mot chica Peugeot 208 och Ford Puma i suv-kostym.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Dacia Sandero Stepway TCe 90 CVT Comfort
  • Ford Puma ST-line 1,0T EcoBoost Mildhybrid 155 hk
  • Hyundai i20 1,0 T-GDI Essential Automat
  • Peugeot 208 Active PureTech 75

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

För oerhört länge sedan, på den tiden folk fortfarande pratade med varandra, debuterade första generationen Volkswagen Golf. Den mätte 3,7 meter i längd och vägde drygt 800 kilo.
Succén var omedelbar. Golf blev den nya folkbilen i Europa och gav också namnet på en ny bilklass.
Sedan dess har mycket bensin runnit under broarna. Stötfångare, ventilationsrutor, startnycklar och bakåtsikt har försvunnit. Bildskärmar har ersatt knappar. Men mest av allt har bilarna vuxit. Vissa modeller blev så stora att de gick upp i rök – tänk på Ford Scorpio och Opel Omega. Golfklassens modeller sträcker i dag ut sig på 4,5 meter. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!