Toyota Prius, Skoda Octavia 1,6 Greenline Etanol E85, Mini Cooper 1,6D Clubman och Volkswagen Touran 2,0 EcoFuel fungerar utmärkt i vinterväder.

Miljöbil på vintern – så funkar det!

Test av Mini Cooper D Clubman, Skoda Octavia Greenline E85, Toyota Prius och Volkswagen Touran EcoFuel

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Miljöbil på vintern – så funkar det!

Gör vinterblandad E85 etanolbilen lättstartad? Blir snåldieseln varm? Fungerar gasbilen och hybriden? Vi tog fyra miljöbilar till ett vintrigt Älvdalen för att få svar på de frågorna och några till.

Mini Cooper 1,6D Clubman

Alla älskar Mini Clubman. Helt opraktisk är den heller inte, förlängningen har gjort en viss nytta. I en kallsinnig poängberäkning kommer den dock till korta när vi tittar på utrymme, komfort och inköpspris. Men för charm får den maxpoäng.

Skoda Octavia 1,6 Greenline E85

Testets allroundbil är vinnaren för att den är så jämnbra. Rymligare, bekvämare, billigare i inköp och mycket tråkigare än Mini Clubman. Men för familjen är inte valet mellan Clubman och Octavia särskilt svårt.

TV-TV: Se testet på film

 

Toyota Prius

Toyota Prius imponerar stort som hybridbil. Tekniken fungerar klockrent – även i kyla. Värme och vägegenskaper var helt okej. Men konceptet känns svårt att motivera. Varför så dyr om besparingen inte blir större? Varför inte köpa en riktigt snål diesel i stället?

Volkswagen Touran 2,0 EcoFuel

Volkswagen Touran var testets stora besvikelse. Inte för kallklimategenskaperna. Den klarade ju kylan. Men för att gastankarna tömdes så snabbt, för att det var så svårt att fylla både bensintank och gastankar. Och för att gasdistributionen i Stockholm inte fungerar.

Ladda ner: 0803_vintertest-cooper-octavia-prius-touran.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!