Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Nya elbilarna Peugeot e-208, Fiat 500 och Honda e mot ”gamlingen” Renault Zoe

Nya Peugeot e-208 slår sig fram och siktar på testseger. Fiat 500 BEV fäller taket och lockar med stil och elegans, samtidigt som Honda e glosögt betraktar de europeiska galningarna. Renault Zoe? Kan den tidigare utskällda bilen tillföra något i maxutrustat utförande? Dessa små eldrivna lockar – men vad sa du att de kostade?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Fiat 500 La Prima Cabriolet
  • Honda e Advance
  • Peugeot e-208 GT Pack
  • Renault Zoe R135 Riviera

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Med ilsket gul ­lackering (som faktiskt är en standardkulör) och sabeltänderna i ­käften står Peugeot e-208 redo att ta sig an konkurrenterna. Käka till frukost, spotta ut och åka vidare. Om den får som den vill – vill säga. Åka vidare utsläppsfritt ska också sägas, rent eldrivna e-208 gör debut i ­testlaget och vi undrar naturligtvis om den här versionen ska klara det som vanliga 208 misslyckades med – att vinna sitt första test.

Men nya Fiat 500, som bara tillverkas i rent eldrivet utförande, vill ha sin del av kakan. Helst hela kakan. Med eldrivet tygtak plockar den mjuka poäng redan innan start och frågan är given – är den lika rolig att köra och leva med som den ser ut? I så fall är Fiat något stort på spåren. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!