Audi A4, Citroën C-Crosser, Mazda CX-7, Subaru Tribeca, Volkswagen Tiguan och Volvo V50 i fyrhjulsdriftstest.

På alla fyra

Test av Audi A4, Citroën C-Crosser, Mazda CX-7, Subaru Tribeca, Volkswagen Tiguan och Volvo V50

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Audi A4 3,2 FSI quattro

Med driv på alla fyra blir A4 än en bättre vintervagn och med en smidig och kraftfull sexa utkristaliserade den sig snabbt som en favorit i testlaget. Bilen har få uppenbara brister, men visst kunde baksätet fått vara större.

Citroën C-Crosser HDi Exclusive

Citroëns tolkning av Outlander gjorde ingen besviken men de mest inbitna frankofilerna tyckte att bilen saknade den speciella Citroënkänslan. Säkerheten kunde vara bättre, bra med antalet krockkuddar. Ej krocktestad.

Mazda CX-7 Premium

Kanske testets största överraskning. Körglädjen var på topp och CX-7 fick snabbt många anhängare. Bilen faller igenom på de mycket höga driftskostnaderna samt en del frågetecken kring säkerheten.

TV-TV: På alla fyra

 

Subaru Tribeca

Subaru brukar vi förknippa med körglädje men Tribeca trivs bäst när vägen är rak. Med ett inköpspris på 500 000 kronor blir värdefallet stort och trots fri service i tre år och bra garantier blir milkostnaden den högsta i testet.

VW Tiguan T & F TDI (140)

Tiguan gör en övertygande testentré. Chassit hanterar de norrländska vägarna kunnigt. Kupén är tyst och förarmiljön är sakligt korrekt. Trots relativt högt inköpspris blir milkostanden den lägsta i testet.

Volvo V50 T5 AWD

Med den mustiga T5-motorn upplevs V50 som större än vad den egentligen är. Komforten är riktigt bra, men baksätet kan uppfattas som trångt. Efter faceliften 2007 har interiören blivit mer praktisk. Ett tryggt köp.

Ladda ner: 0804_fyrhjuldrivet.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!