Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Populära kombibilar: 3 dieseldrivna och 1 bensindriven

Du har väl inte glömt bort fossilbilarna? Trots kraftigt vikande försäljning finns det fortfarande bensin- och dieseldrivna bilar, nästan helt utan elassistans. Och kanske är de bättre än någonsin. Vi tar ut uppdaterade BMW 5-serie Touring, Volvo V90 och jämför med nya snyggkombin Volkswagen Arteon Shooting Brake och storlastande Skoda Superb Combi.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • BMW 520d xDrive Touring Connected Edition
  • Skoda Superb Combi TDI 200 4x4 Style Adventure
  • Volkswagen Arteon Shooting Brake 2,0 TDI 4Motion R-Line
  • Volvo V90 B4 Inscription (bensin)

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Vi kanske skulle ta och köra ett gammalt hederligt kombitest, det var så länge sedan. Passa på att ta ett sista åk innan de försvinner helt, så att säga. Efter att den tanken hade yttrats slutade det här testet vara enkelt. För det första är det inte så enkelt att hitta nyheter i kombisegmentet, särskilt inte om man har bestämt sig för att det inte ska vara laddbara bilar. För det andra är det väldigt svårt att hitta någon som vill låna ut en icke ­laddbar och icke 2021-doftande bil till oss för test. Volvo har till exempel inte en enda dieseldriven V90 att tillgå i hela Sverige.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!