Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Privatleasing eller köp? Test av 4 intressanta bilar!

Privatleasing ger nya valmöjligheter. Vi jämför fyra bilar som kostar runt 3 000 kronor per månad – välj mellan Seat Leon kombi och Volvo XC40 T2, laddbara Kia Ceed Plug-In och helelektriska Volkswagen ID.3. Vi jämför bil mot bil, och leasingkalkyl mot riktigt bilköp – och det är stora skillnader!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Kia Ceed SW DCT Plug-In Hybrid Advance
  • Seat Leon Sportstourer 1,5 TSI 130 Style
  • Volkswagen ID.3 Life 58 kWh
  • Volvo XC40 T2 Momentum

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Bilens prislapp tappar i betydelse. Var tredje privatbil som skaffas i år är en leasingbil. Troligen kommer andelen att öka under 2021. Frågan är därför inte längre ”vad kostar den” utan snarare ”vad kostar den per månad?” Eller som i detta test, vad får jag för runt 3 000 kronor per månad?

En svensk kompakt-suv till exempel. Volvo XC40 T2 annonseras för 3 195 kronor per månad. Seat har gjort sig kända för att satsa hårt på privatleasing, och inte förvånande har de en riktigt låg leasinghyra på nya Seat Leon Sportstourer 1,5 TSI, 2 495 kronor per månad. Du kan också leasa ett laddbart alternativ. Kia Ceed Sports Wagon Plug-In kostar 2 995 kronor per månad. ”Kampanjpris” säger tillverkaren, men ärligt talat har vi aldrig sett ett annat leasingpris än detta, så vi tar detta som det enda riktiga. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!