Foto: Glenn Lindberg

Småbilstest: Peugeot 208, Renault Clio, Ford Fiesta och Seat Ibiza

De franska småbilarna Peugeot 208 och Renault Clio är här i helt nya generationer. Vi ställer nykomlingarna mot två tidigare testvinnare - Seat Ibiza och Ford Fiesta och reder ut vilken som är klassens bästa bil.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I testet ingår följande bilar: Ford Fiesta Active Titanium 1,0T 95 hk • Peugeot 208 Active PureTech 100 Aut 8 • Renault Clio TCe 100 Zen • Seat Ibiza Style 1,0 TSI 115 DSG7.

Peugeot 208 är ett av fjolårets mest intressanta modellsläpp – kanske mest på grund av att den kommer som ren elbil. Med en batterikapacitet på 50 kilowattimmar kommer 208 och syskonbilarna DS3 Crossback och Opel Corsa direkt att konkurrera med Volkswagen ID.3. Det är dock en karamell vi får suga på ett litet tag till när e-208 kommer till Sverige senare i vår. I dag kör vi nya 208 med bensinmotor och frågar oss om bilen som nyligen röstades fram till Årets bil 2020 räcker hela vägen?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!