BMW 3-serie, Audi A4 och Mercedes C-klass.

Stjärnsmäll i mellanstadieklassen

Test av Audi A4 2,0 TDI, BMW 320d och Mercedes C 220 CDI

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Audi A4 2,0 TDI

Trots att viktfördelningen inte är mycket bättre än hos föregångaren har Audi lyckats göra A4 riktigt körglad samtidigt som körsäkerheten är bra. Motorn är tunnare än konkurrenternas men räcker till. Inköpspriset och den vettiga milkostnaden ger Audi segern.

BMW 320d

3-serien brukar prestera bra och det tillhör inte vanligheterna att den befinner sig längst ned på pallen. Bilen är en fena på att sluka mil och motorn är i det här gänget i en klass för sig, men användarvänligheten och den relativt skrala basutrustningen gör bilen dyr i inköp.

Mercedes C 220 CDI

Vårens testvinnare lider en knapp förlust mot Audis nykomlig. Mercedes bjuder på en mer tillbakalutad körupplevelse än konkurrenterna och den starka men lite råa dieselmotorn passar bilen fint. Den höga milkostnaden hindrar Mercedes från vinst.

Ladda ner: 0726_test_audi-a4_bmw-3_merca-c.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr