Vi testar Audi RS e-tron GT på båda bana och på vanlig väg. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Test av Audi RS e-tron GT

Audi RS e-tron GT slår till med full kraft, den rent eldrivna RS-bilen tar musten ur oss med sin prestanda – men är den för lågmäld för att vara en RS? Eller är det just så framtidens RS ska vara?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Taktikgrön. Det passande namnet på kulören som klär vår testade Audi RS e-tron GT. Bilen sticker ut och kamouflerar sig på samma gång. Eller, RS e-tron GT hade ju kamouflerat sig om den hade haft minsta lilla förmåga att flyga under radarn. Men den saknar den förmågan. Helt och hållet. Oavsett vilka vägar vi trafikerar eller var vi parkerar så röner bilen intresse. Vilket betyder att grundfrågan, om bilen är för lågmäld för att vara en RS, så smått verkar kunna avfärdas. Grunddata för modellen hjälper till att skrika in budskapet. Fyrhjulsdrift, 598 hästar, batteri på 85 kWh användbar kapacitet (93,4 kWh totalt) och snabbladdning på upp till 270 kW. Swoosh! RS e-tron GT ska, liksom alla RS-produkter före den, visa upp hur mycket den tyska tillverkaren kan spänna bågen. Kunderna som köper får fortsätta uppvisningen. Och det är tydligt – modellen lyckas direkt. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!