Foto: Patrik Lindgren

Test av nya Volkswagen Passat Sportscombi GTE

Volkswagens populära laddhybrid Passat Sportscombi GTE har uppdaterats på massor av punkter. Förutom större batteri och längre elektrisk räckvidd har den, precis som övriga Passat-programmet, fått en rad nya förarassisterande system samt uppdaterad in- och utsida. Hur bra den har blivit får vårt test avgöra.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

En dominant bland laddhybriderna på svenska marknaden har Volkswagen Passat Sportscombi GTE varit. Vissa månader har den sålt många gånger fler exemplar än närmare konkurrent. Men modellen började bli lite ålderstigen och Volkswagen har därför alldeles precis uppdaterat alla Passat-modeller inklusive laddhybriden GTE.

En av de absolut största nyheterna hos laddhybridversionen av Passat är batteriets lagringskapacitet, den har vuxit från 9,9 till 13,0 kWh vilket gör en hel del för räckvidden vid körning på enbart el. Men hur lång är egentligen räckvidden i verkligheten? Och hur bra fungerar alla nya förarassisterande system, exempelvis det semiautonoma systemet Travel Assist, som samlas under namnet IQ.Drive?

Allt det och mycket, mycket mer, till exempel hur den ekonomiska ägarkalkylen ser ut, kommer vi att granska och redovisa i vårt test som du kan ladda ned här under.

LÄS MER: Volkswagen Passat uppdaterad

1 av 5 Foto: Patrik Lindgren
2 av 5 Foto: Patrik Lindgren
3 av 5 Foto: Patrik Lindgren
4 av 5 Foto: Patrik Lindgren
5 av 5 Foto: Patrik Lindgren

Ladda ner: 1923-volkswagen-passat-sportscombi-gte.pdf

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!