I detta test tittar vi också på vad milkostnaden blir för MG ZS EV, Hyundai Kona Electric, DFSK Seres 3 Electric och Peugeot e-2008 vid privatleasing och jämför med motsvarande kostnad vid köp av bilen. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Test av 4 billiga elbilar

Kinesiska MG ZS har tagit marknaden med storm tack vare rekordlågt leasingpris. En annan kines, DFSK Seres 3 Electric, lockar med mycket utrustning. Är detta märkena som kommer att skaka om elbilsmarknaden? Vi jämför dem mot två andra nyheter på elbilsmarknaden – uppdaterade Hyundai Kona Electric och pinfärska Peugeot e-2008.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • DFSK Seres 3 Electric Premium
  • Hyundai Kona Electric Essential
  • MG ZS EV Luxury
  • Peugeot e-2008 Allure Pack

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Elbilar har länge fått leva i sin egen prisbubbla. Men nu börjar det äntligen hända saker på prisfronten när nya aktörer rör om i grytan.

Kinesiska MG ZS EV etablerade sig rekordsnabbt på den svenska marknaden i juni och blev bästsäljare på en gång tack vare busbilligt privatleasingpris på 1 990 kronor per månad. Leasingpriset övertygade tusentals svenskar i somras. Kontantpriset är också lågt men saknar rea-känslan, från 339 900 kronor. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!