Foto: Patrik Lindgren

Audi A6 55 TFSI e mot BMW 530e och Volvo V90 T8 Twin Engine

Proppen har gått, antalet elektrifierade bilar i Sverige ökar stadigt. För första gången slänger sig Audi in i tjänstebilsklassen med nya A6 med laddhybridsteknik hämtad från andra Audi-modeller. ”Elektrikern” från Ingolstadt möter tufft motstånd från likasinnade vagnar med rötterna i bayerska München som västgötska Göteborg – BMW 530e iPerformance och Volvo V90 T8 Twin Engine utmanar med en rejäl tjänstebilsrunda. Bara en kan vinna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Audi A6 55 TFSI e quattro S tronic
  • BMW 530e xDrive iPerformance
  • Volvo V90 T8 AWD Twin Engine

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Incitament som lägre skatt är viktigt för att öka andelen elektrifierade bilar i den svenska fordonsparken. Huvuddelen av nybilsförsäljningen går till tjänstebilssektorn och därför är det av nöden tvunget att just sådana modeller erbjuds i grönare utföranden. Volvos Twin Engine-koncept har tryckt upp försäljningssiffrorna men isbrytaren alla talar om är givetvis populära Volkswagen Passat GTE. Men alla tjänstebilsförare nöjer sig inte med det alldagliga VW-varumärket i nosen, både BMW 5-serie och Mercedes E-klass finns sedan några år i laddhybridsutförande. Den i tjänstebilsklassen våta drömmen Audi A6 finns nu med den sedan tidigare kända drivlinan ”55 TFSI e quattro”, som bland annat känns igen från Q5-modellen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!