Tusenkonstnärer

Tusenkonstnärer

Test av Ford Fiesta 1,25 Trend, Peugeot 207 5d 1,4 VTI X-LINE och Seat Ibiza 1,4 Reference

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tusenkonstnärer

Dagens småbilar är riktiga crossover eftersom de passar lika bra i staden som på motorvägen. Men vilken av Ford Fiesta, Seat Ibiza och etablerade Peugeot 207 ska du välja?

Ford Fiesta

1,25 Trend

Ford Fiesta är på många punkter grymt trevlig och dessutom ett snyggt inslag på småbilsmarknaden. Men komforten haltar, även med 15-tumshjul. Det stöter och låter mer än i de andra två. Bränslesnål, men tveklöst tröttast i testet.

 

Peugeot 207

5d 1,4 VTI X-Line

Peugeot 207 med den nya 1,4-litersmotorn är en mycket trevlig bekantskap. Motorn har riktigt bra flexibilitet över hela registret och komforten är klassledande. Bränsleförbrukningen är högre än hos testkonkurrenterna och milkostnaden blir högre.

Seat Ibiza

1,4 Reference

Seat Ibiza växte verkligen under testet. Den nya småbilsplattformen från VW lovar gott, men för att verkligen konkurrera behövs lite mer ljudisolering. I övrigt är Ibiza med på noterna och har testets lägsta milkostnad.

Ladda ner: 0824_fietsa_207_ibiza.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!