Uppförsåkning

Uppförsåkning

Vintertest 2007

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

BMW X3

Lyxalternativet i mellansuv-klassen fungerar fint med nya 2,5si-motorn. För den som önskar mer kraft rekommenderas nya 3,0d - en riktig Bumse! Nackdelarna är utrymmen, dålig komfort med sportchassi och högt pris. Har man dock råd ett ”fint” val.

Chevrolet Captiva

Ytterligare en ”Chevy from Asia”. Konceptet med Daewoo-baserad Captiva fungerar bättre än vi först trodde. De stora utrymmena till ett attraktivt pris lockar, för den som inte önskar 4x4-drift finns en 2,4-litersmotor med enbart framhjulsdrift, men samma ”tuffa” bil i övrigt.

Honda CR-V

Testets osalgabara vinnare. Förstaplatsen blir Hondas på grund av jämnbra, ibland toppenbra, resultat. Besvikelsen gäller främst kombinationen 2,0i-bensinmotorn och automatlåda som tillsammans inte ger CR-V riktig rättvisa. 2,2 i-CTDI-diesel verkar högintressant.

Hyundai Santa Fe

Utrustad med 2,7-liters V6-bensinmotor är törsten värre än efter ett maratonlopp. Den fyrstegade automatlådan tar effekt och förbrukar energi. Stora utrymmen, skön komfort, fina garantier och säkert andrahandsvärde ger Santa Fe bronspengen.

Land Rover Freelander

Överraskningen, Freelander 2 använder sig av samma tricks som de större Land Rover - det vinner den (nästan) på. Nyutvecklade Td4-dieslen är en juvel, snål på soppa och björnstark som den är. Högt pris javisst, men Freelander 2 smakar finfågel.

Subaru B9 Tribeca

Subaru B9 Tribeca köps antagligen av den som är intresserad av egenheten sexcylindrig boxermotor, suv och annorlunda teknik i kombination. Ingen annan. Stor på utsidan, liten inuti, paketeringen är inte den smartaste. Det bästa med Tribeca är komforten. Uddavalet.

Suzuki Grand Vitara

Cowboyen i sällskapet. Flanell-skjorta och Graningekängor passar bäst till Grand Vitara. Robust charm som går hem hos flera i testlaget. Bra dragbil tack vare gynnsamma vikter, konstant fyrhjulsdrift och lågväxel. Komforten är lite sämre, men det ingår i 4x4-konceptet.

Toyota RAV4

RAV4 och 2,2 D-4D-dieselmotor (180) är inte den bästa kombinationen. Rå gång och illa vald utväxling tvingar föraren till ständiga upp- och nerväxlingar. Komforten är bristfällig, särskilt ljudnivån på dålig (grus)väg är inte anpassad för biltypen.

Ladda ner: tv0703_vintertest_red.pdf

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!