Till salu: Ambivalent Volvo 240

Stackars Volvo! Denna svenska klassiker har genomgått en förvandling som gör modellen, oavsett vad man tycker om den från början, direkt anskrämlig. Men om du mot förmodan diggar vad du ser, då kanske du ska lägga ett bud. Bilen är nämligen till salu.

Det är inte första gången vi ser en Volvo ombyggd till Rolls-Royce Phantom. Du kanske minns den röda 740 som väckte anstöt och som vi skrev om för sex år sedan?
Nu rör det sig dock om en Volvo 240 som har ”förvandlats” till en blå Rolls-Royce Phantom. 240-formerna har man inte dolt, och fronten har fått ett ”facelift” som heter duga. Nu ”andas” den brittisk superlyxbil, trots att ett stort rött Volvo-emblem pryder grillen.

Volvo 240 vill vara Rolls-Royce och Nissan Skyline

Foto: taladrod.com

Trots att den vill vara en Rolls-Royce i nosen vill den ändå hålla fast vid sitt svenska ursprung.

Men… det finns alltid ett men. Denna 240 vill inte enbart vara en superlyxbil från det brittiska öriket. Den suktar även efter att vara en sportbil från ett annat örike – det japanska. Tittar vi bak på denna svenska klassiker är det tydligt att Nissan Skyline R32 har stått förebild.

Volvo 240 vill vara Rolls-Royce och Nissan Skyline

Foto: taladrod.com

Sportrumpa à la Nissan Skyline.

Kliver vi in i denna thailändska 240 från 1980 möts vi av en ombonad och lyxig inredning med skinn i överflöd. Instrumentbrädan är varsamt omarbetad och moderniserad med bland annat en infotainmentskärm framför passagerarstolen.

Volvo 240 vill vara Rolls-Royce och Nissan Skyline

Foto: taladrod.com

Ombonat och trivsamt i och med uppgraderingen till lyx.

Bilen är helt enkelt ett ambivalent bygge. Den vill vara lite av varje – svensk, brittisk och japansk. Familjebil, lyxbil och sportbil.

Går du igång på denna 240 kanske du ska lägga ett bud? Den är nämligen till salu för 63 000 baht vilket motsvarar knappt 20 000 kronor. Annonsen, med fler bilder, hittar du här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer