Tiotusentals oöppnade Hot Wheels-leksaksbilar säljs på auktion

En man som under många år samlade på leksaksbilar, och aldrig öppnade förpackningarna, gick nyligen bort. Under nästa vecka ska de nästan hundratusen småbilarna, många av dem rejält eftertraktade, säljas.

De flesta av oss har haft en, några eller väldigt många Hot Wheels leksaksbilar när vi var små. Inte lät vi bilarna vara kvar i originalförpackningarna, det första vi gjorde var att slita upp plasten och pappen runt bilen för att få ut den – och för att få leka med bilen.
Så gjorde däremot inte en man i Kansas som nyligen gick bort. Efter sig lämnade han en enorm samling leksaksbilar från just Hot Wheels. Närmare 100 000 leksaksbilar handlar det om, från 1960-talet och framåt.

Nu ska samlingen säljas på auktion. Kommande vecka, närmare bestämt 18-20 juli, kommer en mängd leksaksbilssamlare, förmodligen från hela världen, att försöka lägga vantarna på bilarna. Vissa av dem är inte värda mer än en tia, andra kan vara värda upp till flera tusen kronor. Det kan till och med finnas specialexemplar som i samlares ögon kan vara värda närmare en miljon kronor styck. Just en sådan har tidigare sålts i området.

Samtliga leksaksbilar med tillhörande förpackningar är helt dammfria då de har legat i plastlådor, sorterade på bilmärke och modell.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer