Har du inte tillstånd att låna föräldrarnas bil – låt då bli. Har du inte körkort och än mindre kunskaper om hur en bil ska framföras – sätt dig då inte bakom ratten på en bil.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det hela utspelade sig i Vancouver, Kanada, för en dryg vecka sedan. En mamma hade lämnat staden över dagen och kvar hemma fanns hennes tonårige son. Då passade han, körkortslös som han är, på att ”låna” sin mammas Porsche Cayenne.

Med tydlig avsaknad av körkunskaper krockade han med en parkerad bil för att sedan fly. Därefter dök han upp vid hemmet och skulle ställa tillbaka bilen i garaget, förmodligen för att slippa konfrontation med lagens långa arm. Men att gömma en Porsche Cayenne med kraftiga plåt- och hjulskador höger fram är lättare sagt än gjort. Speciellt då man inte klarar av att köra in i ett trångt garage och med uppmärksamma grannar som filmar.

Polisen fick nyss om det hela tack vare grannarna och filmen. Pojken slipper straff utöver böter på ett par tusen kronor för smitning och för att ha kört bil utan körkort. Eventuellt straff lär ha tillkommit när mamman kom hem.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer