En helt utbränd Ferrari F355 Spider lades ut på annons i USA. Hur otroligt det än låter så har bilen nu sålts!

Vi har sett annonser på totaldemolerade bilar – som så klart inte har blivit sålda. Bilen som du ser här och som inte går att känna igen, den har däremot sålts. Mycket märkligt.
Amerikanska fordonssäljsajten Copart lade nyligen ut annonsen som beskriver en Ferrari F355 Spider som i normalt skick hade haft ett marknadsvärde runt en miljon kronor. Nu är annonsen märkt med rött och ordet ”såld”. Någon har alltså köpt bilen som beskrivs som omöjlig att reparera, som om bilderna i sig inte talar ett tillräckligt tydligt språk.

Det är många parametrar som är okända. Det säljande försäkringsbolaget har inte angett något miltal, däremot karossfärgen som är ”bränd”.
Hur mycket denna italienska supersportbil såldes för är okänt, men frågan är vad den nya ägaren ska ha bilen till. Kanske den ska bli ett konstverk?

Utbränd Ferrari F355 02

Ferrari F355 tillverkades mellan 1994 och 1999 i både coupé- och cabrioletutförande. Den hade en V8 på 3,5 liter som gav 381 hästkrafter och gjorde 0-100 km/h på 4,7 sekunder samt toppade 295 km/h. Siffror som i dag knappt skrämmer en prestandaorienterad golfklassare och definitivt inte en uppumpad familjekombi som Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+.

Ferrari F355 Spider

Så här ser en icke utbränd Ferrari F355 Spider ut.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer