Toyota Auris är inne på sitt femte år i nuvarande livscykel. Då känner den japanska tillverkaren att det är dags för en uppfräschning och presenterar nu ”crossover”-editionen Freestyle – som ska säljas i en begränsad upplaga.

Att Toyota tillverkar många suv- och crossovermodeller vet de flesta av oss sedan tidigare. Nu har den japanska tillverkaren beslutat sig för att också erbjuda kombiversionen av Auris – kallad Touring Sports – som ”crossover”.

Vid Frankfurtsalongen presenterade företaget för besökarna modellen Freestyle. En Auris Touring Sports som har fått sig en liten ”skönhetsoperation” exteriört om man kan uttrycka sig så. Stötfångarna fram och bak har nu inslag av aluminium i nederkant, en svart grill, svart plast längs skärmkanterna och dörrtrösklarna samt backspeglar i ett silvrigt utförande. Lägg där till tonade rutor bak och helt nyutvecklade 17 tums aluminiumfälgar med svarta inslag.

auris-freestyle-sept2017-09 copy

Interiört har inga förändringar gjorts så den som suttit i en Auris Touring Sports tidigare kommer inte att känna sig vilsen.

Freestyle-editionen erbjuds endast för Auris Touring Sports och kommer enligt Toyota att säljas i en begränsad upplaga från och med december i år. Och kommer att finnas tillgänglig för såväl bensin- som diesel- och hybridmodellerna. Vad detta kalas kan komma att kosta har Toyota inte meddelat och heller inte hur stor den begränsade upplagan kommer att vara.

auris-freestyle-sept2017-13 copy


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer