Toyota följer upp Peugeot 107 och Citroën C1:s respektive ansiktslyftningar med en uppdaterad version av Aygo.

Sist ut i syskonskaran presenterar nu Toyota sin ansiktslyfta Aygo, bilen som utvecklats i samarbete mellan franska Peugeot och Citroën. Precis som i fallet med de båda fransyskorna får man titta noga och länge innan man ser skillnaderna mellan 2011 och 2012 års modeller. Inuti bilen möts föraren av en ny nyans av grått (på instrumentbrädan) men Toyota lyfter fram att man även sett till att ljudnivåerna har sjunkit och att Aygo har en ny ratt.

Interiörer i all ära, men den stora skillnaden som verkligen får Aygos facelift att sticka ut från föregående modelluppdatering är den nya fronten som närmar sig Toyotas andra modeller Prius och Yaris. LED-lampor gör vägen lite ljusare till en lägre elkostnad än tidigare, luftintaget har ritats större, bakrutorna har tontats lite mörkare och hjulen är nya.

Under huven får Aygo samma uppdaterade en-liters trecylindriga motor som i de franska bilarna. Precis som i de bilarna är effekten på 68 hästkrafter och 93 newtonmeter oförändrade men koldioxidutsläppen har sjunkit från 105 till 99 gram per kilometer. Även bränsleförbrukningen har följt samma nedåtgående trend och ska man köra en mil i blandad körning behöver Aygo bara 0,43 liter för resan som i 2011 års modell kräver 0,46 liter, en förbättring med 0,03 liter.

Till Sverige kommer Aygo i sin senaste tappning under våren.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer