Toyota C-HR officiell som elbil

Hybridteknik må vara Toyotas gebit men nu förser de crossovern C-HR med enbart elmotor. Bilen visas nu upp i Shanghai.

Hybridteknik. Inom det området är Toyota pionjärer och släpper nu 24 000 patent för att sprida sina kunskaper. Samtidigt rullar man fram sin crossovermodell C-HR med ren eldrift under bilsalongen i Shanghai. Modellen blir därmed första elbil att byggd på TNGA-plattformen.

Toyota släpper ingen information eller data om tekniken under skalet på C-HR med eldrift men bilen har tagits fram tillsammans med två olika tillverkare, FAW och GAC, och säljs även som Izoa EV (bilen i silver på bilden nedan). Bilarna ska byggas i Kina med kinesisk teknik.

Toyota CH-R

Foto: Toyota

Men det är inte bara under skalet som C-HR har ändrats som elbil. I fronten finns det nu plåt mellan strålkastarna, luftintagen är annorlunda liksom hela stötfångaren. Invändigt ser vi att instrumentklustret är digitalt och har ett  för elbilar anpassat snitt.

Toyota och Izoa EV

Foto: Toyota

Toyota har som ambition att släppa tio helt eldrivna modeller på ett globalt plan till mitten av 2020-talet och 2030 ska man sälja 5,5 miljoner elektrifierade bilar per år.

C-HR och Izoa EV ska göra debut på den kinesiska marknaden 2020 och kommer att stanna där, hävdar Toyota. Någon global lanseringsplan finns inte i dagsläget.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer