Toyota Corolla till BTCC

Modellen Corolla är tillbaka i saluhallarna och kommer snart även till tävlingsbanorna. Toyotan är klar för det brittiska touringmästerskapet BTCC.

Toyotas modell Corolla har gjort comeback i de Europeiska saluhallarna, till mångas förtjusning. Nu är det även klart att modellen i fråga är aktuell som tävlingsbil.

Det är Speedworks Motorsport som ska köra bilen i det brittiska touringmästerskapet BTCC. Det med uppbackning från brittiska Toyota och byter därmed namn till Team Toyota GB.

Toyota Corolla BTCC

Speedworks Motorsport har kammat hem både konstruktör- och förartitlarna i privatserien i BTCC de två senaste säsongerna. Team Toyota GB kommer bara att ställa upp med en bil nästa år men tar sikte på två bilar till säsongen 2020.

Toyota har kört i BTCC tidigare och vann åren 1982, 1986 och 1987, och det just med modellen Corolla. Vinnarbilen från 1987 ser du i klippet nedan.

Hur nya Toyota Corolla ter sig på tävlingsbanan återstår att se, hur den är på vägen vet vi på Teknikens Värld redan – läs vår provkörning nummer 25/2018 som ligger ute nu. Här kan du läsa en snabbis från vår utsände.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer