I går kväll släppte Toyota ett gäng nya bilder på deras mest intressanta nyheter som ska visas i Paris. Förutom bilder på iQ, Urban Cruiser släppte de också fler bilder på nya Avensis. Även bilder på kombiversionen och interiören.

Tillsammans med de nysläppta bilderna har Toyota skickat med väldigt torftig information om de tre nyheter som ska stå i montern på Parissalongen med start den 4 oktober.
Största dragplåstret lär nya Toyota Avensis vara. För knappt tio dagar sedan skickade japanerna ut en första bild på nästa generation storsäljare där vi kunde se bilen snett bakifrån. Nu avslöjar de mer genom att visa upp sedanversionen snett framifrån, kombiversionen i profil samt den nya interiören.
Tredje generationen Avensis ska erbjuda ännu bättre kvalitet än i dag lovar Toyota i pressmaterialet, samtidigt som bilens vägegenskaper och komfort ska ha förbättrats markant. Det är Toyotas designstudio ED2 i södra Frankrike som ligger bakom nya Avensis som kommer som sedan och kombi. Kombisedanen (halvkombin) är inte längre aktuell, antagligen på grund av bristande försäljningsframgångar.
Avensis, som marknadsförs som Sveriges säkraste bil, ska i sin nya upplaga vara ännu bättre på säkerhetssidan. Den aktiva och passiva säkerheten har japanerna slipat på en hel del. Antisladdsystemet är nyutvecklat och kallas nu VSC+ (Steering-assist Vehicle Stability Control). Andra nyheter är adaptiva strålkastare (Adaptive Front Light System, AFS) och Pre-Crash Safety System.
På motorsidan nämner Toyota ingenting, men det senaste i spekulationsväg är en rad nya bensinmotorer som är både snålare och snällare mot miljön. På dieselsidan får vi nog nöja oss med samma uppsättning som i dag.

Det minsta (storleksmässigt, inget annat) dragplåstret i Paris är Toyota iQ. Den lilla fyrsitsiga (3+1) bilen är kortare än tre meter. Tillsammans med ett par nya bilder (första gången vi ser iQ i annan kulör än vit?) skriver japanerna att bilen är en blivande milstolpe i företags historia. Dels för att den sätter en ny standard vad gäller säkerhet och komfort, ända upp till 170 km/h, dels miljömässigt med låga utsläppsnivåer.

Nya bilder och knapphändiga uppgifter har även kommit för lilla tuffa Toyota Urban Cruiser. I Paris visar de upp den fyrhjulsdrivna krabaten med en 1,4-liters D-4D-motor (diesel).

Dessa tre bilar formar grundstommen i Toyotas modelloffensiv som drar igång nästa år, då främst i Europa.

Läs mer om nya Avensis

  Läs mer om nya iQ

   Läs mer om nya Urban Cruiser

    Läs mer


     Digital prenumeration
     Allt du vill veta om alla bilar
     – gratis första månaden
     Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

     Flest och mest omfattande tester av nya bilar

     Alla nummer av e-tidningen

     Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

     Avsluta prenumeration online när du vill

     Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

     Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
     Visa kommentarer