Värstingversionen av Toyota Yaris stod inte länge i de svenska saluhallarna – slutsåld på två timmar och 16 minuter.

Yaris, en praktisk liten bil för storstan eller möjligtvis en andrabil till familjen. Knappast ett hett ämne för den gasglade. Det var en korrekt beskrivning av modellen… tills det att Toyota ställde upp i rally-VM med modellen. I slutet av förra året stod det klart att Yaris skulle komma i en busversion framtagen av Gazoo Racing, som också har hand om märkets rallybilar.

Resultatet, Yaris GRMN (Gazoo Racing tuned by Masters of Nürburgring), presenterades tidigare i år och i Teknikens Värld nummer 18/2017 provkörde vi bilen i Tyskland. Upplagan av den kompressormatade bilen med 212 hästkrafter begränsades till 500, fem av dessa var öronmärkta för den svenska marknaden.

Toyota Yaris grmn prov

Under provkörningen var såväl bilen som vår Linus Pröjtz maskerade.

Klockan 12.00 i onsdags startade försäljningen och den varade bara i två timmar och 16 minuter, sedan hade fem ägare köpt var sitt exemplar för 308 900 kronor, att jämföra med 135 900 kronor som är ingångspriset för modellen. Men då tar de sig 0-100 km/h på 6,5 sekunder i stället för 15,3!

”Det här är på riktigt. Och det är bra.” Så lyder Linus summering efter provkörningen av Yaris GRMN på Nürburgring. Provkörningen på fyra sidor läser du som sagt i Teknikens Värld nummer 18/2017.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer