Toyota är det tredje bilföretaget efter Ford och Hyundai som visar sin WRC-bil för säsongen 2017. Det skedde i Finlandia-hallen i Helsingfors inför en stor skara journalister och fotografer, bland annat Teknikens Världs PeO Kjellström.

Att presentationen ägde rum i Finland är ingen tillfällighet. Teamet, Toyota Gazoo Racing, drivs av fyrfaldige rallyvärldsmästaren Tommi Mäkinen.
Och hela föraruppsättningen är finsk!
Den sämst bevarade ”nyheten” i rallyvärlden konfirmerades. Den att Jari-Matti Latvala kör Toyota i stället för Volkswagen, som lägger ner sin fabrikssatsning.

– Min rallykarriär började i Toyota Corolla GT 2001, och min första tävling i en WRC-bil var med en Corolla 2002, säger Jari-Matti Latvala. Så det känns lite som att komma hem.

Toyota WRC 2017

Juho Hänninen har varit klar som förare länge och har skött större delen av testerna som pågått i 18 månader. Många trodde att Esapekka Lappi skulle få en tredje bil men han får nu sköta jobbet som testförare i stället. Att ha enbart finska förare i teamet kan möjligen vara bra resultatmässigt, men är det så bra PR-mässigt? Framtiden får utvisa.

Pontus Tidemand har tidigare testat Yaris WRC men som det verkar nu får han ytterligare en säsong hos Skoda Motorsport med en R5-bil och framstår då som favorit till VM-titeln i WRC2.

Toyota Yaris WRC 2017


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer