Vi börjar dagen i den ände vi normalt avslutar den, med en trafikfilm från Ryssland. I en rörig korsning smyger en Volvo S60-förare fram försiktigt då en Audi-förare från ingenstans kommer i extrem fart.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I filmen ovan får vi följa med i en rörig korsning i Rysslands näst största stad Sankt Petersburg. Som vi ser iakttar de flesta försiktighet när de ska passera korsningen, oavsett om de ska rakt fram eller svänga åt det ena eller andra hållet.

Framför kamerabilen ser vi en Volvo S60 av generation ett vars förare har svårt att se ankommande bilar på grund av skymd sikt. Därför rullar han eller hon sakta fram, stannar till och försöker köra över när det är fritt.

Volvo-föraren hinner inte långt för från höger kommer en Audi-suv i väldigt hög fram, enligt obekräftade uppgifter uppemot 150 km/h, och kör rakt in i den svensktillverkade sedanen som flyger all världens väg.

Kollisionen är oerhört kraftig och båda förarna togs till sjukhus med okända skador, men vid liv. Ytterligare två personer skadades; en man som längre fram stod och väntade på bussen samt en kvinna som stod och väntade på grönt ljus vid ett övergångsställe. Kvinnan blev tydligen träffad av Volvo-motorn som vid kollisionen lossnade och flög ur bilen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer