I förra veckan berättade vi att Felix Rosenqvist ska köra veckans GP2-test på Yas Marina i Abu Dhabi. Men han får sällskap av ytterligare två svenska förare!

Felix Rosenqvist har en strålande Formel 3-säsong i ryggen. Europamästare och seger i klassikern Macau Grand Prix för andra året i rad. Nu får han testa GP2 för dels Status Grand Prix och dels sitt nuvarande stall, Prema Motorsport, som tar steget upp till GP2 2016.

Skåningen Gustav Malja har redan fått prova på GP2. Vid helgens tävling på Yas Marina i samband med Formel 1, slutade han sextonde i huvudracet. Sprintracet avbröts efter en startkrasch.
Malja kör alla tre testdagarna, onsdag och torsdag för Arden International och fredag för Status Grand Prix.

Gustav Malja

Gustav Malja

En annan skåning, Jimmy Eriksson, får även han tre testdagar i GP2-testet. På onsdag för Trident, därefter två dagar för Arden International.
Jimmy Eriksson var också i farten på Yas Marina i helgen och blev trea respektive femma i de två GP3-racen, ett mästerskap där han slutade femma totalt.

Det var länge sedan Sverige hade det så väl förspänt i internationell formelbilsracing och Marcus Ericssons Formel 1-körning har förstås varit en bidragande orsak.

Jimmy Eriksson

Jimmy Eriksson


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer