Gazoo Racing vill expandera från tävlingsbanor och rallyskogar till den europeiska marknaden för prestandabilar.

Gazoo Racing är främst kända på världens racingbanor och i rallysammanhang med sina tävlingspreparerade Toyota-bilar men faktum är att de även tillverkar modeller för gatbruk. Hittills har de varit öronmärkta den inhemska marknaden men nu är man villig att ta sig an Europa, enligt Koei Saga chef för firmans tävlings- och drivlineavdelningar.

Den europeiska marknaden är en större utmaning, både ur ett investeringsmässigt samt att det här finns fler konkurrenter, menar man. Koei Saga säger sig jobba på idén med att lansera ett märke likt BMW:s och Mercedes M- och AMG-divisioner.

Gazoos utbud utgörs i dag av två serier: G och GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring). Senaste modellen var en specialversion av Toyota GT 86 (se film nedan). Den tillverkades i hundra exemplar och sålde slut på direkten.

Extra bokstäver och mer pulver för Toyotabilar är inget nytt. I början av 2000-talet lanserade märket sportigare versioner av modellerna Yaris, Corolla och Celica med suffixet T-Sport. Bokstaven T är känd från märkets tävlingsmotorer från 1970- och 1980-talen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer