Trump hotar med höjd importskatt

Ett ordkrig kring handeln mellan USA och EU har blossat upp. Det har gjort att den amerikanska presidenten Donald Trump hotar med att höja skatten på import av europeiska bilar till USA.

Ordkriget startade när Donald Trump hotade med att kraftigt höja tullavgifter för stål och aluminium som importeras till USA. Han förslog en avgift på 25 procent för stål och 10 procent för aluminium.

Det medförde att EU-kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker, i sin tur hotade med höjda tullavgifter på amerikanska varor som bourbon, jeans och Harley Davidson-motorcyklar.

Sedan var det dags för Trump att utfärda nästa hot, ett som han använt sig av tidigare, genom att föreslå en höjd importskatt på bilar som är tillverkade i Europa.

Det är som sagt inte första gången som den amerikanska presidenten hotat med att höja skatten av importerade bilar till USA. Vi har tidigare skrivit om att Trump tyckte att det var bättre för BMW att bygga sin fabrik i USA istället för Mexiko. Och vi har även skrivit om att Volvos chef i Nordamerika uttryckt oro kring den eventuella importskatten.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer