TTA blir – Elitserien i Racing

TTA lanserar nytt namn för mästerskapet inför 2012: Elitserien i Racing.
–Nu har racingen äntligen fått sin egen elitserie i Sverige, säger Jan ”Flash” Nilsson, representant för TTA.

–Vi inför ett nytt tankesätt för racing som följer utvecklingen som andra sporter gjort sedan länge. I Elitserien i Racing handlar det om den bästa föraren och det bästa teamet, precis som i Hockey, Bandy eller Speedway. Vi sätter förarens prestation i huvudrummet, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Namnet Elitserien har en lång tradition för olika sporter i Sverige där Hockeyn var först ut till säsongen 1975/1976. För förarna i TTA ger namnbytet en viktig tyngd.

– Elitserien i Racing är precis vad det kommer att vara, vi har de bästa förarna, de bästa teamen och de bästa banorna i Sverige. Vårt nya reglemente kommer dessutom att ställa högre krav på förarna, bilarna är snabbare och mer utmanande att köra. Mästaren kommer verkligen att vara mästaren av Elitserien i Racing och det finns ingen högre racingklass att bli mästare i 2012, säger Richard Göransson, fyrfaldig SM-mästare och klar för BMW Dealer Team WestCoast Racing i TTA 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!