TTA-ledaren Linus Ohlsson jagar pengar

TTA-seriens succédebutant Linus Ohlsson, som segrade i en Saab 9-3 på Karlskoga, har haft det lite jobbigt ekonomiskt inför fortsättningen. Att delta på Anderstorp i helgen blev klart först i går.

Även om teamen i TTA ger de unga förarna chansen får de fortsatt jobba för att få in sponsorpengar för att bedriva verksamheten. Det gäller även Linus Ohlsson, trots segern i debuten. Platsen är hans men det förutsätter att han ordnar sponsorer som finansierar tävlandet.
Det är inget nytt för Linus Ohlsson, så har han haft det i hela karriären.

Det är inget nytt för de andra unga förarna heller. Det är ett fåtal förare som har lön för att tävla i TTA och STCC. På de två serierna tillsammans kan vi i princip räkna dem på ena handens fingrar. Övriga betalar via sponsorer i form av företag eller familj. En krasch som ödelägger bilen kan betyda ett abrubt slut.

Detta gäller den stora delen av motorsporten i världen. Norrmannen Mads Östberg, med svenske kartläsaren Jonas Andersson, som ligger trea i WRC efter en stark inledning har inte råd att delta i nästa deltävling på Nya Zeeland.

Linus Ohlsson är dock vid gott mod och tror att det är stora möjligheter att köra hela mästerskapet.
– Det var en artikel i en lokaltidning som väckte frågan men den var ganska hårt vinklad tycker jag. Anderstorp är helt klart och det ser väldigt bra ut för fortsättningen, säger Linus Ohlsson. Detta är inget nytt, så har det varit hela mitt liv för mig och många andra unga. That’s racing.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer