Foto: Peo Kjellström, Andreas Libell

TTA och alla bilarna officiellt presenterade

I dag höll TTA – Elitserien i Racing en presskonferens på Volvos Showroom i Kungsträdgården. Ett massivt pressuppbåd fick då för första gången se de nya TTA-bilarna på riktigt för första gången.

Några större nyheter avslöjades inte, förutom att det var första gången WestCoast Racing över huvud taget visade upp sin bil. Spekulationerna huruvida den skulle ha BMW-logo i fronten fick därmed ett svar. Det har den inte, men väl Hallands landskapsvapen, ett upprest lejon i silver.

Lite mer om det nya TV-avtalet med Viasat kom också. Alla TTA-tävlingar kommer att sändas direkt i TV10, men tisdagen efter varje tävling blir det ett TTA-block från 19.00 till 23.00 där TTA repriseras och de övriga klasserna visas för första gången och detta sker på Viasat Motor.

Något som inte presenterades officiellt men som vi tog reda på i alla fall var att den tredje Citroën-bilen från Brovallen Design kommer att köras av veteranen Jan Brunstedt. Han kommer dock inte att kunna köra alla tävlingar, några kolliderar med hans tävlande i Audi R8 och då kommer teamägaren Tobias Johansson att hoppa in.

Den fjärde föraren avslöjas nästa vecka och det lär vara en som har kört STCC tidigare.

 Vilken bil tycker du passar bäst i TTA-kläder?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!