TTA till Tierp Arena – tolv mil från Stockholm

TTA - Elitserien i Racing, kommer att tävla på en helt ny racingarena 15 september 2012 i form av Tierp Arena, tolv mil norr om Stockholm.

Tierp Arena, som gärna vill heta Tierp Stockholm för att betona närheten till huvudstaden, har tidigare huserat dragracing på EM-nivå och har till årets säsong tillsammans med Elitserien i Racing skapat en ny banslinga på cirka två kilometer. Som Ring Knutstorp ungefär, i längd.

Den cirka två kilometer långa banslingan tas fram i samarbete med Svenska Bilsportförbundet och kommer delvis att utnyttja den existerande dragracingraksträckan. Bilarna kommer bland annatatt vända precis framför huvudläktarna som tar över 20 000 sittande åskådare.

– Bansträckningen utnyttjar potentialen av anläggningen maximalt. Vi får en lång och snabb raksträcka kombinerad med utmanande kurvor och allt sker inom publikens siktområde, säger Lars-Erik Lindberg på Tierp Arena.

Tierp Arena skrev om Europas dragracingkarta när den lanserades i maj 2011 och anläggningen har värderats till nästan en kvarts miljard kronor. Racingbanan är för närvarande under uppbyggnad och dess utseende kommer att avslöjas vid en presskonferens under april. Elitserien i Racingtävlingen i Tierp ersätter den planerade tävlingen på Mantorp Park. Förhandlingar pågår med Mantorp Park om ett nytt datum för tävling nummer nio av Elitserien i Racing 2012.

Ny kalender – Elitserien i Racing 2012

12/05 – Karlskoga

02/06 – Anderstorp – Nationaldagsracet

16/06 – Göteborg – City Race

07/07 – Falkenberg – Västkustloppet

18/08 – Karlskoga – Kanonloppet

01/09 – Anderstorp

15/09 – Tierp

29/09 – Göteborg – Grande Finale

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!