Två stycken unika Mercedes 300 SL har upptäckts i ett dödsbo i Sverige, rapporterar Ekot. Den ena bilen, en roadster av 1962 eller 1963 års modell, har enligt uppgift gått endast 135 mil. Nu har bilarna blivit föremål för en juridisk strid.

Det är sedan en äldre man avled år 2010 som de två unika bilarna uppdagades. Det rör sig om två exemplar av Mercedes klassiska 300 SL, även kallad Måsvingen, där det ena exemplaret – en roadster av 1962 eller 1963 års modell – har gått så lite som 135 mil. Ifall det rör sig om den senare nämnda årsmodellen är förmodligen exemplaret det som rullat minst antal mil i världen, då endast 26 exemplar tillverkades, säger Per-Arne Rynning på Mercedesklubben i ett uttalande till Sveriges Radio.

Nu har dock en rättslig tvist blossat upp kring bilarna, vars sammanlagda värde tros vara över 30 miljoner kronor (där tidigare nämnda Roadsterexemplar kan stå för två tredjedelar). Den avlidne mannen saknade släktingar som kunde ärva, men två personer har ansett sig ha arvsrätt genom ett testamente. Fallet har tagits upp i tingsrätten, där de båda personerna dock förlorade mot Allmänna Arvsfonden. Fallet ska nu tas upp i hovrätt. Därtill finns två intressenter, som anser sig ha rätt till minst en av bilarna, meddelar Ekot.

Bilen på bilden ovan är inte en av de som är inblandade, men väl en 300 SL Roadster.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer