Ett bra betyg till Volvo och deras kombimodell V90 är det när tyska polisen väljer modellen för att patrullera längs Autobahn.

I måndags överlämnade inrikesministern i Mecklenburg-Vorpommern 16 nya polisbilar till polisen i delstaten. Elva av dessa är radiobilar som ska användes på lite olika stationer runt om i området medan hedersuppdraget, att patrullera Autobahn, gick till fem stycken Volvo V90 D5 AWD, det vill säga den fyrhjulsdrivna dieselversionen med 235 hästkrafter.

Vid överlämnandet poängterade inrikesministern att bra och modern utrustning är viktig för att delstatspolisen ska kunna utföra sitt arbete på ett effektivt sätt.

Tyska polisens nya Volvo-bilar är utrustade med en hel massa specialutrustning som ska underlätta arbetet för poliserna i Rostock, Schwerin, Stralsund med flera städer i den nordtyska delstaten. Förutom olika signal- och kommunikationssystem innehåller bilarna även vapenlåda och 6-kilos brandsläckare.

Svenska polisen kör sedan tidigare Volvo V90 och nyligen blev V90 Cross Country Polisbil bäst i polisens test. Just V90 Cross Country D5 AWD Polisbil har vi exklusivt provkört.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer