Vi har tidigare skrivit om att Tesla vill uppföra en Gigafactory-fabrik i Europa och att Nederländerna och Tyskland då låg bäst till. Nu lutar det mest åt sistnämnda land.

Nordrhein-Westfalen och Niedersachsen är de två tyska delstater som ligger bäst till för att få den nya bilfabrik som Tesla vill bygga i Europa. Enligt flera tyska tidningar har en första inspektion skett i områden i de två delstaterna i nordvästra Tyskland. I juni uttalade sig Tesla-chefen Elon Musk om den kommande fabriken i Europa och sa att ett område vid gränsen mellan Tyskland och Frankrike skulle vara det allra bästa.

DUELL: Hyundai Kona Electric mot Tesla Model 3

Planen är att den nya fabriken i Europa både ska tillverka bilar och batterier. De områden som Tesla undersökt i sommar gränsar inte till Frankrike men väl till Nederländerna och Belgien.

Flera andra bil- och batteritillverkare planerar att öppna fabriker i Europa. Svenska Northvolt fick i somras uppdraget att tillsammans med Volkswagen bygga en fabrik i Salzgitter, Niedersachsen, sydost om Hannover.

Bilden ovan visar Tesla Gigafactory 2 i amerikanska delstaten New York.

LÄS MER: Lacksläpp och rost på Tesla Model 3


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer