En mycket udda Lamborghini Countach har dykt upp på Ebay, detta är troligen den enda i sitt slag i världen.

Lamborghini Countach är troligen den mest ikoniska supersportbilen från 1980-talet, men turligt nog är detta ingen äkta italiensk tjur. Då hade Lamborghini-fans troligen gått i taket, för denna skapelse är nämligen en amfibiebil.
Enligt säljaren var byggkostaden för bilen ”fruktansvärda”, och sedan des såldes till den nuvarande ägaren för femton år sedan har den inte använts. Något som förklarar de lågupplösta bilderna.

Lamborghini Countach amfibie

Bilen är registrerad i Storbritannien som Ryan Rover V8 Sports och drivs av en Rover-V8, vid sjösättning fälls hjulen upp med hjälp av hydraulik och dubbla propellrar tar över drivningen. På land ska dock dess amfibie-egenskaper inte vara synliga.
Enligt säljaren kvarstår en del ”småfix” för att få bilen i toppskick igen, men har du inget mot det så kommer du att ha en minst sagt unik bil när du är färdig. Amfibiebilen annonseras för 18 995 pund, strax under 220 000 kronor, men ägaren uppskattar dess värde efter renovering till omkring 580 000 kronor, en bdel av vad en äkta endast landgående Lamborghini Countach kostar.

Är detta inte köpargument nog så kan du alltid se den som ett värdigt alternativ till den Lotus Esprit-ubåt som James Bond rattade i Älskade Spion.
Annonsen hittar du här.

Lamborghini Countach amfibie

Lamborghini Countach amfibie

Lamborghini Countach amfibie


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer